Innowacje

Nieustannie pracujemy nad tym, aby ulepszać nasze produkty.

01

Etykieta dezynfekująca

Cenimy piękne przedmioty. Od początku ważny był dla nas nie tylko sam produkt, ale także jego opakowanie. Chcieliśmy, żeby butelka naszej Vigo Kombuchy była perfekcyjnie dopracowana, estetyczna i funkcjonalna. I tak stworzyliśmy innowacyjną etykietę dezynfekującą Vigo Kombucha LabelSaves™.
Ostatnie lata dobitnie pokazały, jak ważny jest łatwy dostęp do środków dezynfekujących. Zainspirowani materiałami chirurgicznymi opracowaliśmy innowacyjne rozwiązanie – etykietę, która dezynfekuje dłonie.
Na zewnętrznej warstwie etykiety umieszczony został środek o właściwościach antyseptycznych tak, aby już w momencie kontaktu ze skórą uzyskany został jak najlepszy efekt dezynfekujący.

Projekt zakłada skuteczność antyseptyczną na poziomie 70% i kontynuujemy prace nad zwiększeniem efektywności materiału, aby wydajność ta była jeszcze wyższa.

Naszą ambicją jest także inspirowanie naszymi pomysłami innych producentów do myślenia w nieszablonowy, innowacyjny sposób.

Vigo Kombucha LabelSaves™

Vigo Kombucha LabelSaves™

02

Zero-waste

Pracujemy tak, by po naszych produktach pozostał minimalny ślad. W idei Zero-Waste poszliśmy jednak o krok dalej, a do produkcji Bio VIGO Kombucha Shots wykorzystaliśmy filtrat z fermentu kombuchy, czyli pozostałość produkcyjną. Przed wprowadzeniem do naszej oferty Bio VIGO Kombucha Shots filtrat ten był odpadem produkcyjnym, a obecnie jest dla nas kluczowym komponentem do produkcji naszych shotów.

Powstałe napoje są nie tylko bogate w składniki odżywcze o właściwościach probiotycznych, ale także pomagają zmaksymalizować wykorzystanie grzybka herbacianego SCOBY. W ten sposób połączyliśmy dbanie o zdrowie i minimalizowanie ewentualnych odpadów produkcyjnych. Win-win.

Korzystanie ze strony oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie (me eat cookie!), niektóre mogą być już zapisane w Twojej przeglądarce. Więcej informacji znajdziesz w polityce ciasteczek.